« Takaisin artikkelien etusivulle

Magnesium on välttämätön kivennäisaine

Magnesium on ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille välttämätön kivennäisaine, sillä se säätelee monia kehossa tapahtuvia aineenvaihduntarektioita. Magnesiumilla on tärkeitä tehtäviä erityisesti lihaksissa, sydänlihaksessa sekä hermostossa. Magnesium osallistuu myös luuston ja hampaiden normaalin kunnon ylläpitämiseen.

Lihaksille ja hermostolle

Useat soluissa toimivat entsyymit, jotka vastaavat esimerkiksi kehon energiantuotosta, proteiinien muodostamisesta sekä rasvahappojen aineenvaihdunnasta, tarvitsevat toimiakseen magnesiumia. Magnesiumia on pääasiassa lihaksissa, luustossa sekä pehmytkudoksissa.

Lihaksessa, myös sydänlihaksessa, magnesiumia tarvitaan lihasten supistumiseen ja energiantuotantoon. Pitkäaikainen riittämätön magnesiumin saanti voi osaltaan heikentää lihasten toimintaa. Myös hermosto tarvitsee magnesiumia, sillä magnesium osallistuu kehon elektrolyyttitasapainon säätelyyn. Elektrolyytit vastaavat hermosoluissa hermoimpulssien kuljettamisesta. Magnesium on kalsiumin ja fosforin ohella yksi luukudoksen ainesosista, joten se on tärkeä kivennäisaine luiden ja hampaiden normaalille kunnolle. Elimistön magnesiumista noin 50–60 % sijaitseekin luustossa.

Lisäksi magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, sillä se edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Tarvitsenko lisää magnesiumia?

Liikunta, stressi, raskas fyysinen työ, yksipuolinen ruokavalio, runsas alkoholinkäyttö, ikääntyminen ja raskaus lisäävät elimistön magnesiumin tarvetta. Näissä tilanteissa on erityisen tärkeää turvata riittävä magnesiumin saanti syömällä monipuolisesti hyviä magnesiumin lähteitä tai käyttämällä laadukasta magnesiumlisää. Magnesiumlisätä voi olla hyötyä myös lihaskrampeista ja suonenvedoista kärsiville.

Magnesiumin päivittäinen saantisuositus on 280–375 mg. Parhaita saantilähteitä ruokavaliossa ovat täysjyvävalmisteet, kasvikset ja hedelmät, pähkinät, marjat ja suklaa. Erityisesti pähkinöissä, siemenissä ja täysjyvävalmisteissa on runsaasti magnesiumia. Monet elintarvikkeissa olevat yhdisteet kuitenkin heikentävät magnesiumin imeytymistä, joten vain noin 30–50 % ruoan magnesiumista imeytyy ruoansulatuskanavasta. Vahva ja tehokas magnesiumlisä auttaa turvaamaan riittävän magnesiumin saannin.

Vahva ja tehokas Magnex

Parhaasta ravintolisänä käytettävästä magnesiumin muodosta on paljon ristiriitaisia mielipiteitä. Olemassa olevan tutkimusnäytön perusteella yksikään magnesiumin kemiallinen muoto ei kuitenkaan ole imeytyvyydeltään tai hyödynnettävyydeltään ylivertainen muihin verrattuna. Itselleen sopivan magnesiumlisän valinnassa kannattaa sen vuoksi kiinnittää huomiota erityisesti tuotteen käytettävyyteen.

Magnex on monipuolinen sarja magnesiumtuotteita, joista jokainen magnesiumlisää käyttävä löytää itselleen sopivan tuotteen. Valittavana on vahvoja ja tehokkaita magnesiumlisiä joko tablettina, poretablettina tai juomajauheena. Magnexilla päivittäinen magnesiumin saantisuositus 375 mg tulee täyteen vain 1–2 tabletista. Poretabletti ja juomajauhe ovat käteviä ja hyvänmakuisia vaihtoehtoja nieltäville tableteille. Lisäksi magnesiumia sisältävä juoma auttaa ylläpitämään kehon nestetasapainoa.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.